Странице

понедељак, јул 09, 2012

Šesnaest dana jula - dan šesti

Voda

Moj prirodni element. More, reka, jezero, ma ako nema ničeg bolje, može i voda u lavoru.



Iako sam dosta rano naučila da plivam, ponekad mi je dovoljno da samo sedim pored vode. Da odmaram i mozak i dušu.

Za one koji vole vodu i more, ali nisu još otišli ili ne mogu da odu ove godine, ili su se pak vratili i cvile što nisu tamo, sledi jedan mali porodični recept koji će vam pružiti ugođaj kao da ste na moru.
 
Potreban materijal:
-1 lavor
-1 bakalar
-voda
-2 šake morske soli

Dakle uzmete bakalara i stavite ga u lavor. Sipate vodu tako da bakalar ogrezne u njoj i dodate morsku so. Ako nemate morsku so, poslužiće i obična kuhinjska, ali nipošto nemojte dodavati onu parfimisanu, jer nećete postići željeni efekat. Bakalara iznesite napolju na sunce, i ostavite ga na suncu naredna tri dana. Naravno, svakog dana nalijte u lavor još vode. Trećeg dana ćete imati savršenu, osvežavajuću kupku za noge koja će vas svojim čarobnim mirisom istog trena podsestiti na more.

Sve što vam preostaje jeste da zbacite cipele i sandale kad se vratite kući, stavite krišku limuna i kišobran u ledeno hladno piće, zavalite se u ligeštul i brčnete noge u lavoru iz koga ćete, pre nego što brčnete noge,  izbaciti bakalara, koji vam više nije potreban. Doživljaj će biti kompletan ako ubedite nekog da vam maše lepezom oko glave.

1 коментар:

  1. Xaxaxa, оригинална идеја. Ја сам тренутно на мору, али и не стижем да се окупам :-(

    ОдговориИзбриши