Странице

недеља, март 09, 2008

Misevi u mojoj kuci

A, ne dragi moji, nemama ja miseve u kuci, hahaha... mislim nemam one male, sive, sto cijucu i zbog kojih se plasim da ce mi, ukoliko se pojave, isgristi knjige. Ne, ne, ne, ja u kuci imam miseve cija je prosecna visina oko metar i osamdeset. I ne, nisu nikakvi mutanti, vec su moja porodica. Ona prosto-prosirena.

Znate li kako sam otkrila njihovo postojanje? Tako sto sam primetila da se broj mojih tegli sa slatkim, kompotima, ajvarom, ukiseljenim krastavcicima i paprikama u medom smanjuje, a pri tom mama i ja ih nismo ni takle. O tome da smo ih probale, ni reci.

Elem, jednog dana sam se uputila kod dede, nesto da uzmem, kad na vratima sretnem svog strica. U rukama drzi moju (!!!) teglicu sa slatkim od visanja!!! Da samo znate kako moja mama pravi to slatko. Bolnog da izleci i to samo tako sto mu je doneste u videokrug. Da se vratim ja na pricu. Zurim ja tako u mog strica, koji mi se blazen smesi, otkud, dodjavola moja teglica sa slatkim u njegovim rukama. Moja divna, dragocena, prekrasna teglica!!!

~Ovaj, cao chiko...~ velim ja njemu.~ Gde si nasao nasu teglicu sa slatkim?
~Bila kod dede u frizideru.~ u redu, sta ce ona tamo uopste???~ Pa sam je uzeo da pojedem, da se ne pokvari. I da znas super je!!!
~Da, ali to je nase slatko!
~Aha, bas je dobro.

I na te reci, uz jos jedan smesak, moj stric lepo izadje iz dedinog stana, noseci moju teglicu sa slatkim. Kao da je njegova. Nemojte sumnjati da sam istog momenta otisla u zajednicku ostavu (glavni razlog zbog cega sve nestaje) i zgrabila poslednju teglicu sa slatkim.

~Dobro, bre, zasto si donela slatko?~ upita me mama zacudjeno.
~Da samo znas sta se dogodilo...~ ispricah joj ja sve.

I tako... moj stric i strina su lepo uzivali u mom slatku (nek im je prijatno), a komsiluk se i dan danas trese od smeha, svaki put kad cuje tu pricu.

7 коментара:

  1. Анониман3:10 PM

    Ti zorana zbilja nisi chista,wetj kao shto sam i rekoa udarena morom charapom u dlavu...xD

    ОдговориИзбриши
  2. Ma zasto ja nisam cista? :lol:

    Moja porodica ~ to vam je Pozoriste u kuci. :D

    ОдговориИзбриши
  3. xaxaxaxaxa

    Ja bih tako nekako da meni neko marne med. Ili moje slatko od treshanja. Ali, srecom, moji to prave ZA mene, a ne da ga mazhnjavaju OD mene. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Pa i moja mama ga pravi za mene, al ga pojedu ostali u kuci. :D

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман9:24 PM

    Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. dobro si se ponijela
    ja bi ih odma žik.:

    ОдговориИзбриши
  7. Ma gde cu da se svadjam. Nek nosi slatko, nateracu ja mamu da skuva novo. lol

    ОдговориИзбриши