Странице

понедељак, новембар 27, 2006

Sindrom Litmanovog stetoskopa

 Ovaj sindrom zapravo nisam ja prva opazila, vec moja najbolja drugarica, inace velika obozavateljka Dzordza Klunija u zelenom hirurshkom odelu. Pasioniorano prateci E.R., chikago houp i slicne sapunice o "belim manitilima" (kao i njihove reprize, i reprize repriza), ustanovila je da se doktori u njima generalno dele na dve velike grupe:

1. Doktori sa Litman stetoskopima

2. Doktori bez Litman stetoskopa.

Skrenula mi je paznju na to, pa sam se i ja pridruzila istrazivanju ovog krajnje neobicnog fenomena. Posle poduzeg i detaljnog istrazivanja ustanovile smo da doktori koji imaju Litmanov stetoskop nose isti tako da se cuveno L, znak firme i znak prestiza, jasno isitce na membrani i vidi se u svakom kadru. Takodje smo donele zakljucak da ovi doktori deluju samopuzdanije i arogantnije dok krupnim koracima odmeravaju hodnike TV bolnica. Za razliku od njih, doktori bez Litman stetoskopa, svoje nose tako da se ne vidi ni membrana, ni logo na njoj. Deluju manje samopuzdano, gotovo zastraseno.

Slicno ponasanje doktora primeceno je, posle poduzeg posmatranja, i kod ovdasnjih doktora, kao i kod studenata medicine starijih godina. Cim profesor na ispitu iz interne vidi da student ima Litmanov stetoskop, zna da se pred njim nalazi ozbiljan mlad cove ili zena i to ponekad moze da znaci i pola ocene vise. (ove tvrdnje tek trebaju da se ispitaju)

Potpisnik ovih redova je inace veoma ponosna vlasnica Litmanovog stetoskopa, kardioloskog reda. Tek da se zna.


6 коментара:

 1. U narednoj epizodi gledacete Sex na eks. :D

  ОдговориИзбриши
 2. svidja mi se naslov sledece epizode :lol:

  ОдговориИзбриши
 3. Svidja mi se zapazanje vezano za stetoskope. Moram priznati da nisam obratio paznju, i chak mi je neverovatno koliko se o tako sitnoj stvari toliko vodi rachuna - bilo to namerno ili podsvesno ...

  ОдговориИзбриши
 4. Naravno da se vodi racuna o svakoj sitnici. Sujeta doktora prevazilazi sve ostale. :D

  ОдговориИзбриши